Δωρεάν Βιβλίο : Καλοκαιρινές Ιδέες και Παιχνίδια - The Tick List

Το παιχνίδι αποτελεί, ίσως, μία από τις πιο βασικές και χρήσιμες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού καθώς από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής χρησιμοποιείται ως μέσο ανάπτυξης σε όλους τους τομείς του ατόμου. Καθώς ο χρόνος περνά, το παιδί χρησιμοποιεί το παιχνίδι για να αλληλεπιδράσει, να εκφραστεί και να επικοινωνήσει, φτάνοντας στην ηλικία του/της ενηλίκου, όπου και το χρησιμοποιεί τόσο ως μέσο διασκέδασης αλλά και ως μέσο αγωγής της ψυχής. 

Το βιβλίο με τίτλο “Καλοκαιρινές Ιδέες και Παιχνίδια – The Tick List” εμπεριέχει διάφορες λίστες με ιδέες, παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μαζί με τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, δημιουργώντας ένα κλίμα συνεργασίας και παράλληλων δράσεων. Μέσα από τη διαδικασία του Tick List, τα παιδιά αναπτύσσουν πολλαπλές γνωστικές, νοητικές, κινητικές και κοινωνικές δεξιότητες και σωματικές λειτουργίες.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να δοθεί από τους/τις εκπαιδευτικούς σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας για ένα ευφάνταστο και δημιουργικό καλοκαίρι !

Μπορείτε να το κατεβάσετε από την Ανοιχτή Βιβλιοθήκη (εδώ

ή από το Academia του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη όπου θα βρείτε κι άλλο διαθέσιμο υλικό (εδώ


--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------



Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης

Εργοθεραπευτής, ΜΕd

Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών

Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού