Βιβλίο Δραστηριοτήτων : Προγραφικές Δραστηριότητες / Από τον Αδρό στο Λεπτό Συντονισμό - O Λαβύρινθος

Κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, πολλές φορές, ζητείται από ένα παιδί να ζωγραφίσει ή να γράψει / αντιγράψει σύμβολα και γράμματα. Ωστόσο, για να μπορέσει το άτομο να φέρει εις πέρας αυτές τις δραστηριότητες που αφορούν κατά κύριο λόγο τη λεπτή κίνηση, θα πρέπει να έχει αναπτύξει κατάλληλα τον αδρό του συντονισμό.

Η αδρή κινητικότητα αναφέρεται στον έλεγχο και συντονισμό των μερών του σώματος όπως τα χέρια, τα πόδια και ο κορμός που κάνουν τις λεγόμενες και «μεγάλες» κινήσεις. Η ανάπτυξη, λοιπόν, της αδρής κίνησης ξεκινά από το δεύτερο κιόλας μήνα ζωής (ρολάρισμα του μωρού) και αποτελεί κύριο πυλώνα της αίσθησης και της γενικότερης αντίληψης του σώματος μας. 




Θέλοντας να αναπτύξουμε το έργο της προγραφής και γραφής στα παιδιά, οφείλουμε πρώτα να είμαστε σίγουροι για τη σωματική λειτουργία της αδρής κίνησης κι έτσι σιγά σιγά να ζητάμε δραστηριότητες που απαιτούν πιο λεπτούς χειρισμούς. 

Παρακάτω ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο δραστηριοτήτων με φύλλα εργασίας που σχετίζονται με την έννοια του λαβυρίνθου. Πρωταρχικός σκοπός είναι να μπορέσει το παιδί να αντιληφθεί την έννοια της κίνησης στο χώρο και του προσανατολισμού προτού περάσουμε σε σχήματα και γράμματα

Κατεβάστε τα Βιβλίο Δραστηριοτήτων - ο Λαβύρινθος ΕΔΩ  ⇽ 

Μπορείτε να βρείτε και το πρώτο βιβλίο προγραφικών δραστηριοτήτων που σχετίζεται με την ευθεία γραμμή ΕΔΩ  ⇽